iCloud mail aanmaken

iCloud mail aanmaken

iCloud mail aanmakenIn 2011 introduceerde Apple zijn iCloud platform waarmee je al je Mac’s, iPhone’s en iPad’s kunt verbinden. iCloud zorgt ervoor dat je altijd de meest actuele versies hebt van je contacten, notities, app’s en documenten op al je apparaten. Daarnaast bied iCloud nog veel meer functies, zoals toegang via de webbrowser tot je mail, contacten, notities, agenda en sinds 2014 de apps Pages, Numbers en Keynote.

Als u een Apple ID heeft aangemaakt, kunt u hiermee een @icloud.com e-mailadres aanmaken. U kunt maximaal drie actieve e-mailaliassen hebben en u kunt desgewenst een e-mailalias verwijderen of uitschakelen.

U kunt met uw Apple ID inloggen op www.icloud.com, deze account gebruikt u ook op uw iPhone, iPad of Mac om een app te downloaden uit de App Store. Hoe u uw iCloud wachtwoord opnieuw kunt instellen leest u hier.

Onderstaande schermafbeelding is van de inlogpagina van iCloud.com, hier vult u uw e-mailadres en wachtwoord in. Vervolgen klikt u op het pijltje of drukt u op de enter toets op het toetsenbord.

iCloud mail aanmaken

Op iCloud.com beschikt u over de gegevens die gedeeld worden tussen uw Apple apparaten. Alle wijzigingen die u hier aanbrengt in bijvoorbeeld de agenda worden doorgevoerd op uw iPhone, iPad of Mac waarop u bent aangemeld met uw iCloud account. We kunnen hier ook eenvoudig een @icloud.com mailaccount aanmaken. Klik hiervoor op het Mail icoon.

iCloud mail aanmaken

iCloud mail aanmakenOm een nieuwe @icloud.com e-mailadres aan te maken klikt u linksonder op het ‘tandwiel’ en vervolgens op ‘Voorkeuren’. Hiermee komt u op het instellingen menu terecht van uw iCloud mail account.

Daar klikt u op het tabblad ‘Accounts’ en klikt u op ‘voeg alias toe’.

 

 

Dan verschijnt onderstaande pop-up, hier kunt u een alias aanmaken. Vul de volgende informatie in:

  • Alias: De alias die u intypt, wordt het e-mailadres  bijvoorbeeld: Keesjanssen@icloud.com. Een alias moet tussen de 3 en 20 tekens bevatten.
  • Volledige naam: De naam die u hier intypt, komt te staan in het veld ‘Van’ als u naar iemand een e-mail stuurt.
  • Label: Dit veld is optioneel
  • Kleur label:  Dit veld is optioneel

Let wel op dat de alias uniek dient te zijn die u opgeeft. Als deze al door iemand (waar dan ook ter wereld) anders in gebruik is en die kans is vrij groot ontvangt u de melding: Alias is niet beschikbaar. Verzin dan een andere alias voor uw iCloud mail.

iCloud mail aanmaken